EVENTYRET 2016

Året 2016 startet på mange måter med et skikkelig smell. Og nå tenker jeg ikke på rakettene på himmelen. Jeg tenker heller ikke på skallebanken man får etter alt for mange glass med champagne. Jeg gikk inn i et nytt år som tvangsinnlagt på et psykiatrisk sykehus. Det var mitt smell. Kanskje ikke den beste starten.

Året 2016 var året jeg stakk av fra alt og alle. Jeg fikk et oppdrag fra stemmer i veggen, noe som tok all min tid og energi. Jeg forsøkte å komme meg til Stockholm gjentatte ganger, og jeg klarte det til slutt. Men det fikk konsekvenser. 2016 var året jeg ble skrevet ut fra sykehuset, men hvor jeg på nytt ble lagt inn på tvang. I 2016 tilbragte jeg mange måneder på sykehus. Jeg følte hele livet mitt ble satt på vent. Det ble satt på vent.

Jeg opplevde en tristhet jeg aldri før har kjent på. På et punkt var jeg helt tom får tårer. Likevel var 2016 året hvor jeg fikk kjenne på en intens og overveldende følelse av frihet. Etter å ha vært underlagt tvungent psykisk helsevern i over et år ble tvangen endelig opphevet i oktober. Hvis noen hadde bedt meg om å oppsummere 2016 for 4 måneder siden ville jeg nok sagt at det var det verste året i mitt liv. Nå 4 måneder senere kan jeg si at det er det beste året jeg noensinne har hatt. Det sier kanskje en del om de siste månedene. Og det sier noe om den enorme støtten jeg har hatt rundt meg.

2016 var året jeg startet en blogg, noe jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre. Jeg startet en blogg om mine erfaringer og mine meninger rundt psykisk helse. Jeg har skrevet i lang tid, men det var først i år jeg valgte å åpne meg. Det kommer jeg aldri til å angre på. Jeg har vunnet så mye på å ta den sjansen.

Året 2016 var året jeg kom på forsiden av en avis, ikke bare 1 men 2 ganger, for mitt engasjement for psykisk helse. Det hadde jeg ikke trodd for 4 måneder siden. Kronikken min ble delt videre, og kommentarene jeg fikk var mange. Året 2016 var året jeg fikk en telefon fra statsministerens kontor, og hvor jeg senere fikk delta på en konferanse i regjeringens representasjonsbolig. 2016 var året jeg fikk være med på den største opplevelsen jeg har hatt i mitt liv. Jeg fikk diskutere det som ligger mitt hjerte nærmest, helse- og omsorgsutfordringer, med flere dyktige fagfolk og med selveste statsministeren.

2016 var året jeg mistet grepet totalt. På mange måter vil jeg si at jeg mistet livet mitt. Men 2016 var også året jeg tok livet mitt tilbake. Og det har jeg gjort så til de grader. Nå lever jeg igjen. Den siste tiden har jeg opplevd ting som har hatt så stor betydning for selvfølelsen min at jeg er sikker på at jeg har vokst 10 centimeter. Jeg tror ikke jeg tar i når jeg sier at dette året har endret livet mitt. Kanskje har jeg hatt min mitt-livs-krise i en alder av 25, men det er helt greit. Jeg har vunnet mer enn jeg har tapt.

Året 2016 har i det store og det hele vært et eneste stort eventyr. Som eventyr flest har det inneholdt troll, hekser, og en god porsjon med svart magi. Det er har også inneholdt prinsesser, skinnende riddere og rød fløyel. Og som eventyr flest har dette også hatt en lykkelig slutt. Jeg har opplevd mer på dette året enn jeg har gjort tilsammen i mitt 25-årige liv. Jeg har kanskje fått et par ekstra arr. Noen er synlige, andre kan man ikke se. Men til syvende og sist har de vært verdt det. Jeg sitter igjen med så mye verdifull erfaring. Jeg har lært meg å åpne meg, og det har ført meg langt. Jeg er rett og slett stolt av meg selv.

Jeg er så takknemlig for alle de nye dørene som har åpnet seg for meg i løpet av dette året. Men like takknemlig er jeg for at de gamle dørene aldri lukker seg, og at de fremdeles er der. Like åpne som før. Det gir meg en følelse av at det aldri er for sent. Det gir meg troen på en framtid. En framtid jeg tidligere hadde gitt opp. Det gir meg troen på at jeg fremdeles har mye godt i vente. Jeg vil nok møte på en del motgang også, så jeg skal forsøke og ikke miste hodet på veien. Livet består tross alt av vonde ting så vel som gode. Uansett er jeg overbevist om at jeg er bedre rustet etter dette året.

Jeg ønsker nye opplevelser og erfaringer velkomne. Jeg skal ta i mot tårer like sterkt som jeg skal ta i mot latter. Hvis 2017 bare blir halvparten så spennende og innholdsrikt som 2016 har vært, så kommer jeg til å lære ufattelig mye. Jeg gleder meg. Jeg ønsker 2017 velkommen med alt det måtte innebære av opp- og nedturer.

Jeg er klar.

 

#psykiatri #helse #psykiskhelse #nyttår #2016 #2017

8 kommentarer
  1. Flott innlegg! Helt fantastisk at du på så kort tid har kommet deg opp igjen og faktisk gleder deg til et nytt år! Er sikker på at du har blitt mye sterkere og takler stress og andre utfordringer bedre enn før. Nå gjelder det å stole på at alt kan gå fint, det har vel gått fint til nå mener jeg! Da er det bare til å gjøre det du har gjort nå og holde balansen videre 🙂
   Ha et riktig godt nyttår!

  2. Igjen har du klart det Eline!❤
   For en prestasjon!! 2016 er helt klart året med de største Berg og Dalbanene for deg og de nærmeste rundt deg. Vi har nok ikke opplevdt mere enn noen brøkdeler enn hva du har opplevd. Dvs.det vet jeg som mamma.
   Hvem ville trodd dette for 4 mnd siden?❤ Du er bare en så utrolig sterk jente eller nå ung kvinne!
   Jeg ønsker deg MASSE LYKKE TIL I DET BLANKE NYE ÅRET 2017!!
   Stor klem fra mamma ❤❤❤

  3. Du kan med stor glede og pågangsmot fylle det nye året med dine ønsker. Det verste har du allerede opplevd så du vet hva det innebærer. Nå kan det bare gå framover, det kan bare bli bedre. Vi er så stolte av deg for hva du har stått i, holdt ut, og hvor fort og fantastisk du har kommet deg. Det er som et eventyr som vi er så heldige å ha fått tatt del i gjennom det du har skrevet og meddelt oss. Fortsetter du slik så vet jeg ikke hvor du vil ende, men jeg er spent på fortsettelsen.Er sikker på du vil klare deg fint. Lykke til!

  4. Hei Eline! Så fint at du føler at det går bedre. Jeg synes jeg kjenner deg litt, for jeg har lest bloggen din, og jeg er sikker på at du er ei jente med store ressurser. Du må aldri tvile på at du inne i deg har alle de krefter som er nødvendige for å overvinne enhver vanskelighet som livet medfører.
   Jeg tror at fremtiden din kommer til å bli fin, og jeg ønsker deg et riktig godt nytt år i 2017.
   Hilsen Roger.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg