PROSJEKT – BLI UMANISK

Egentlig så hadde jeg en ganske smart taktikk. På avdelingen våknet jeg som regel alltid mellom 3 og 4, og var i full gang med aktiviteter fra da. Da prosjektet “bli u-manisk” startet husker jeg at jeg lå i sengen lys våken i flere timer, men latet som jeg sov. Det gjorde jeg så nattevaktene kunne rapportere videre at jeg hadde god og stabil søvn.

I samtaler fortalte jeg at jeg hadde begynt med “mindfullness” (fordi alle, og da mener jeg alle med psykiatriske briller, elsker mindfullness), og at jeg var opptatt av å leve mest mulig her å nå, at jeg hadde funnet en indre ro. Dette fortalte jeg mens jeg i mitt stille sinn planla hvordan jeg kunne skjule mest mulig aktiviteter resten av dagen.

Jeg begynte å spytte ut medisinene mine, gjemte de rundt omkring, eller kastet de opp etter inntak. Men sa i samtaler at jeg ikke hadde noe problemer med medisiner. Jeg måtte jo være et geni?! Dette fungerte strålende, helt fram til neste blodprøve.

Jeg fortsatte å strikke luer til den store gullmedaljen, og fortalte hvor mye jeg likte det. På innsiden kastet jeg opp litt for hver maske jeg strikket.

På dette tidspunktet var jeg svært opphengt i farger, da særlig fargen grønn. Selv om jeg konstant drev å telte grønne ting, og hadde grønne hender, så forstod jeg at det at det var noe jeg ikke måtte si høyt i prosjektet bli u-manisk.

Jeg hadde også hvilestunder midt på dagen for å kunne roe meg ned. Jeg fortalte i samtaler at jeg satte pris på litt ro og at jeg som regel lå på sengen og hvilte. Det jeg egentlig gjorde var at jeg kjørte et heftig bokseprogram fra youtube. Det var min hvilestund.

Jeg begynte å delta mer på avdelingen sin ukeplan, og var med på alt fra morgenmøter, til hobbyrommet, pusterommet, og fokusgruppen. Jeg kjente jeg mistet et par hjerneceller for hver gang jeg gjorde det. Men igjen, prosjekt bli u-manisk handlet om å gjøre ting som gjorde behandlere fornøyd, ikke meg.

Lite visste jeg da at jeg lurte meg selv. Selv om prosjektet mitt fungerte i en god stund, og jeg følte meg som den smarteste verden som klarte å lure systemet, så var det kun meg selv jeg lurte. Det vet jeg i dag.

#psykiatri #helse #psykiskhele #mentalhelse #mani

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg