hits

Jeg faller ut

I følge eksperter tenker vi et sted mellom 50. - 70.000 tanker i løpet av en dag. Det er mange tanker det. Faktisk er det over dobbelt så mange tanker som det er innbyggere i hjembyen min.

Det fleste tanker kommer og flyr forbi uten at de gjør noe særlig ut av seg. Noen tanker tenker vi bevisst, andre tanker kommer ubevisst. Noen tanker er gode, andre er vonde. Noen tanker blir borte, mens andre blir værende og repeterer seg. Igjen og igjen. Som en ødelagt plate.

Nå for tiden er det nesten så jeg kan kjenne alle de 50. - 70.000 tankene som kommer. Jeg kan kjenne det gjør vondt i hodet. Jeg kan kjenne hele kroppen vibrere, som om jeg er elektrisk. Og jeg kan kjenne dunking ved tinningen min.

Det gjør ingenting å ha mange tanker. Tankene i seg selv er jo ikke farlige. De kan kanskje virke skremmende, men farlige er de ikke. Jeg har enda ikke hørt om en eneste en som har dødd av å tenke en tanke. Det er langt fra tanke til handling.

Noen tenker sakte, andre tenker fort. Noen har mange gode tanker, mens andre kan ha mange vonde tanker. Jeg har ikke så mange vonde tanker, heldigvis. Men hos meg spinner tankene veldig fort. Noen ganger spinner de så fort at jeg ikke rekker å tenke tanker ferdig før det kommer nye. Da stopper det litt opp for meg, og det kan nesten føles som om jeg ikke klarer å tenke i det hele tatt.

Tankeforstyrret heter det på fint. Selv liker jeg ikke tanken på å være forstyrret, så jeg kaller det å falle ut. Jeg faller bare litt ut.

Noen ganger faller jeg ut av en tankerekke. Av et resonnement, av en samtale, av en tekst. Noen ganger faller jeg litt ut av livet. Litt sånn som nå.

Men jeg kommer tilbake.

 

#psykiatri #psykiskhelse #elineredderverdenlitt #tankeforstyrret #tankevirus #sykehus #innleggelse

3 kommentarer

Sarah Nazeem

08.09.2017 kl.20:53

<3

elineredderverdenlitt

09.09.2017 kl.10:31

Sarah Nazeem: <3

09.09.2017 kl.15:02

Mange fine spennende tanker du har. Hvor tar du dem fra?

Det er spennende å fundere over oss selv, over verden, og vi må selv finne ut hvem vi er og hvem vi vil være. Men uansett hva som skjer med deg, må du alltid stå oppreist inni deg.

Besta

Skriv en ny kommentar

elineredderverdenlitt

elineredderverdenlitt

27, Oslo

Jeg er en helt normal jente med en helt normal diagnose. Jeg vil på denne bloggen dele noen av mine erfaringer, og på den måten redde verden. Litt. Ønsket mitt er å fjerne tabuer rundt psykiske lidelser. Kontakt: elineskaar91@gmail.com

Kategorier

Arkiv